Skip to content

Autóklíma javítás Sopronban


Az autóklíma az egyik leghasznosabb extra felszerelése manapság a gépkocsiknak. A tikkasztó meleg a dugóban vagy az autópályán, klíma nélkül már-már elviselhetetlen. De nem csak nyáron hasznos a klíma, hanem télen is, esős, párás időben is. A klíma hideg levegője gyorsan lehűti az autó utasterét és leszedi a párát az ablakról. Feltéve, ha jól működik!

Miért ne hanyagolja el az autóklímát:

Az elhanyagolt, nem karbantartott klímaberendezések melegágyai a mikroorganizmusok, gombák, baktériumok elszaporodásnak, ezért legalább évente egyszer célszerű az autóklímát ellenőriztetni mind a klíma töltöttsége szempontjából, mind pedig fertőtleníteni szükséges, hogy az autózás ne járjon kellemetlen egészségügyi mellékhatásokkal, hanem biztonságos és egészségre ártalmatlan legyen.

Autóklíma töltése:

Az autó klímatöltése előtt alaposan fel mérjük annak állapotát, először szemrevételezéssel, majd pedig nitrogénes nyomáspróbával. Az esetleges szivárgásokat illetően különösen figyelünk a csatlakozásoknál való hiba lehetőségekre.

A tömítettséget többször is ellenőrizzük! A nitrogén kiengedésekor a légnedvesség és az oda nem illő gázok is távoznak, majd ezután megkezdjük a rendszer teljes légmentesítését.

Eközben folyamatosan ellenőrizzük, hogy a vákuum rendelkezésre áll-e. Amennyiben minden rendben van, beengedhető a klímaolaj, és egy speciális szivárgást jelző UV festék.

Ezután megkezdjük az előírásnak megfelelő fajtájú és mennyiségű gáz töltését. A töltés végén az autó beindításával és a klíma bekapcsolásával működés közben történik a nyomás és befújt levegő hőmérsékletének ellenőrzése, melyet szakembereink végeznek el.  

Az autóklíma tisztítása és fertőtlenítése:


A klíma csőrendszerében, elpárologtatójában elkerülhetetlenül lerakódhatnak gombák és baktériumok, melyek egy bizonyos mennyiség után a tüdőbe kerülve irritáló hatásúak lehetnek, és rossz esetben akár egészség károsodás is felléphet.

Mindez az autóklíma rendszeres tisztításával és fertőtlenítésével elkerülhető.
Általánosan a gyártók fél év és egy év közötti fertőtlenítést javasolnak, ettől hosszabb időt ne várjunk vele, az egészséggel soha nem éri meg takarékoskodni. A tisztítással és fertőtlenítéssel egyetemeben a pollenszűrő cseréje is javasolt.

Szolgáltatásaink:

Teljes körű autóklíma szerviz, minden típusú járműre
- autóklíma beszerelés,
- autóklíma javítás
- autóklíma töltés
- autóklíma fertőtlenítése
- autóklíma tisztítás
- szivárgáskeresés, csőjavítás
- nyomáspróba
- karbantartás
- kompresszor, klímahűtő, vízhűtő, intercooler javítása

 


Fel